Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 
Onze poes is gek

Boven: Zo zie je eruit als je in het zwembad bent gevallen
Rechts: De baas een tukje doen en Loes ook
Of trekt de kast leeg en heeft daar veel plezier mee.

We hebben altijd dieren in huis gehad maar met ons vertrek naar Turkije hadden we besloten geen dieren meer te nemen. De reden was heel eenvoudig, we hadden nu de vrijheid en we hoefden nergens rekening mee te houden als we wilde reizen.
Maar….. ik ben in november 2010 aan het klussen en we horen zielig gemiauwd uit de bouwput naast ons huis. Uiteraard ga je dan op zoek en een paar minuten later kwam ik weer in onze tuin met een kitten van 6 weken of zo. Rood gestreept en echt te leuk. Ze had al snel een naam "Loes" en was erg ondeugend en erg leuk. Af en toe moesten we laten merken wie de baas was en wat wel en niet mocht. Loes ontwikkelde zich goed en was mijn maat. Als ik bezig was met klussen werd ik regelmatig geplaagd door haar. Loop ik met een tegel van 20 kilo en op het moment dat je die op het uitgevlakte stuk zand wil leggen heeft Loes haar graaf werkzaamheden net beëindigd. Omdat het spel is ren ik een rondje achter haar aan om het huis heen.

Ze reageert ook op het concept verstoppertje. Ik kruip ergens weg en ze gaat me zoeken. Of ze daagt me uit en wacht me dan b.v onder de auto op en springt dan tegen me been en rent daarna weg .

Mijn dochter geloofde het niet en die heeft zich tranen gelachen om Loes toen ze hier op vakantie was. Loes is niet alleen echt gezellig en actief gezelschap maar bleek naar een paar maanden geen meisje te zijn!

Vrienden van ons vertelde ons dat rode kitten altijd katers zijn. We hebben haar / hem laten castreren en toen ik haar…sorry hem weg bracht heeft Mieke me uitgelachen omdat ik het bijna persoonlijk ervaren heb.

De kerst van 2011 hebben we met familie in Nederland gevierd.
Loes is dan thuis in Turkije en wordt verzorgd door de buren. Ze kan door haar kattenluik de schuur in en uit en heeft daar een behaaglijke plek.
Ten minste zo was het tot nu toe gegaan.
Maar deze keer was er een nieuwe zwarte kater in de buurt bijgekomen en dat was geen vriend van Loes! We hoorden in een gesprek door de telefoon met de buren die Loes verzorgde, dat Loes mank was en de schuur niet meer in wilde.

Kevin onze buurman had de zwarte kater daar betrapt en die had een stevig geurspoor achter gelaten. Loes was voornamelijk bij hun in huis en wilde liever niet naar buiten. Hij sliep wel buiten maar zodra de buren wakker waren was Loes er ook weer. We hebben in Nederland een kattenluik gekocht dat alleen op een geregistreerde chip opengaat. Toen we thuis kwamen was Loes erg blij en was niet bij ons vandaan te slaan. Het was ook nog erg slecht weer met, voor hier, veel kou en erg veel zware regens. En aangezien Loes de schuur niet in wilde, sliep hij binnen en bij ons in bed. Loes ging bijna niet meer naar buiten en was niet de brutale Loes die we zo leuk vonden. Eerst geprobeerd haar weer een eigen plek te geven, we hebben haar kleedje uit de schuur gehaald gewassen en bedruppelt met iets wat ook uit Nederland kwam. Loes was er duidelijk blij mee ze lag op dat kleedje voor de houtkachel en was daar niet meer weg te krijgen.


Bij de eerste dag mooi weer, hebben we de schuur leeg getrokken, alles schoon gemaakt en een paar dingen die erg stonken, weg gegooid. Ik heb me daarna een paar keer met Loes opgesloten in de schuur. Die stond dan met stijve poten te grommen en hij keek met grote ogen om zich heen.

Uiteindelijk hebben we haar kleedje in de schuur laten liggen waar hij hoorde te slapen. Toen ik de volgende dag Loes weer probeerde in de schuur te krijgen was ze echt gefrustreerd en stond naar haar kleedje te blazen.
Wij hebben die zwarte kater nooit gezien maar hij sliep kennelijk nog steeds in de schuur en had op Loes zijn kleed gelegen. Wassen en druppelen hielpen niet meer, Loes wilde niets meer van haar kleedje weten.

We waren niet zeker dat het nieuwe kattenluik met een Turkse chips zou werken. Ik ben met het luik naar een dierenarts gegaan en we hebben het geprobeerd. Eerst een chip in de verpakking door het luik laten registreren en daarna de verpakking met chip een paar keer door het luik gehaald. Het werkte perfect het luikje ontgrendelde netjes op de chip. Volgende dag met Loes naar de arts en de chip laten zetten. Volgens mij is hij één van de weinigen gechipte katten in Turkije.

We hebben weer de schuur schoon gemaakt en Loes begon weer langzaam aan haar kleedje te wennen.
Maar hoe vertel je een kat dat hij de enige is die de schuur in kan
Het is met geduld gelukt en Loes is Loes weer en bespringt me weer af en toe als ze wil spelen. Het kattenluik werkt perfect en de zwarte probeert het niet meer na dat hij letterlijk een paar keer zijn neus heeft gestoten.

Het is nu weer mooi weer en één van de eerste klussen was om de nieuwe schoorsteen op het dak af te werken en te schilderen. Loes loopt weer bij me als ik aan het rommelen ben. Om op het dak te komen zet ik de ladder op het balkon tegen de dakgoot. Nadat ik met al mijn spulletjes op het dak stond was ik redelijk verrast om Loes tegen mijn been te voelen. Daar stond hij knorrend bij mij op het dak.
Toen de klus klaar was heb ik eerst al mijn gereedschap stabiel op het dak neer gelegd om daarna Loes de trap af te helpen. Maar toen hij zag dat ik naar beneden wilde, was hij de ladder al afgelopen. Daarna heeft het spel zich nog een paar keer herhaald. Hij vindt het fantastisch, zodra ik met de ladder loop rent Loes met zijn staart recht omhoog mee. Zodra de trap stabiel staat is hij als eerste op het dak en staat dan over de dakgoot te kijken tot ik omhoog kom.