Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 

Waarom deze site?

Waarom deze site? Ach, ik word blij van een hobby en al ben je de 70 ruim voorbij, eens techneut altijd een techneut. Als de TV in de avond aangaat ben ik regelmatig achter mijn PC te vinden. Ik ben geen spelletjes mens en de meeste TV programma's interesseren me maar matig. Dus geef je jezelf een opdracht, kijken of je een site kunt bouwen zonder de moderne hulpmiddelen en geschikt voor alle resoluties zonder apparte pagina’s te “bouwen” voor lage resoluties zoals telefoons. De engelse kreet hiervoor is responsive. Verder vind ik het leuk om hier in de loop van de komende maanden mijn hobby's een plek te gaan geven? Het weer is het eerste dat online staat met een uitleg hoe ik dat doe. Het “weer” is nog niet helemaal klaar, ik wil nog wat dingen “bouwen”.

Het volgende zijn gedachten voor de toekomst?

Ik heb verhalen over ons verblijf en reiservaringen naar Turkije en in Turkije geschreven. Misschien dat ik er enkele hier publiceer, b.v. op de motor naar Turkije? Ik heb ooit een foto hobby gehad en dan niet met een smartphone, dus een fotoboek hier? Ooit wat met een drone gevlogen misschien mooie plaatjes uit de omgeving? Of een serieuze flight simulator als Flightgear en dan vliegen met een Dacota. Mischien iets over de techniek hoe wij TV kijken en dat is niet via internet of kabel, maar satelliet en een oude open source dreambox ontvanger. Ik rommel graag met gereedschap (meubels, elektronica, huis, enz) misschien laat ik daar ook iets van zien.

Wij gebruiken geen MS Windows meer op onze computers sinds Windows 7. Ik vind de bemoeienissen van MS niet fijn. Alles draait nu op Linux dat is open source en de financiële bijdrage is vrijwillig. Mischien is dit een onderwerp voor de techneuten?

Kortom voldoende fantasie om de nodige avonden meet te vullen.

het ontwerp en de bouw van een TV meubel met bas-box


Vliegen met een flightsim in een DC3 of in het echt met een droneOf een verhaal over hiken in april in de sneeuw in de buurt van Alanya Turkije :-)