Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 
de eerste dag van de heenreis naar Turkije
Tank stop Duitsland
22-9 Zaterdagochtend om 5:00 uur op en om 6:00 uur in de auto om Mieke en Lisette (dochter) naar Eindhoven airport te brengen. Afscheid met tranen wat mij deed beseffen dat het eigenlijk een onzinnige onderneming was en dat Mieke best wel een offer heeft gebracht om me deze trip te gunnen. Ik was om 8:00 uur weer thuis en heb toen nog wat geprutst en wat geslapen. Om 10:30 vertrokken met gemengde gevoelens naar 's-Hertogenbosch om Ahmet bij het het prins Willem Alexander ziekenhuis op te halen. Hier vandaan is de reis echt begonnen. Via de A2 richting Eindhoven, A6 naar Venlo, vervolgens Duitsland in en de A57 opgepikt richting Dortmund. Daar de eerste en enige vergissing van de 3740 KM naar Turkije. We hebben de ring rond Dortmund volledig gemist (veel te snel gereden) en zaten dus in de stad zelf. We konden al snel Frankfurt op de borden oppikken en waren snel de stad uit en op de A3 richting zuid.
We zijn bij Pasau de grens naar Oostenrijk over gegaan. Het is even een discussie geweest of we over Munchen zouden rijden en dan Oostenrijk te verlaten via Villach. Besloten de A3 door te rijden en Graz op de borden te volgen via de A9.
Het laatste gedeelte voor vandaag in het donker gereden op zoek naar een overnachtingsadres waar we de motoren "gezekerd" konden stallen. Langs de A9 wel luxe overnachting mogelijkheden gevonden maar geen mogelijkheid om de motoren te stallen die moesten op het parkeerterrein. Dit vonden we geen van beiden een goed idee. We zijn bij Kirchdorf / Klaus van de weg af gegaan en in het stikdonker een bord Zimmer gevolgd.


Tank stop Oostenrijk
enge parkeerplaats
De diverse tankstops in Duitsland en Oostenrijk
Ligt dat nu aan ons of betekent dat bord nu werkelijk dat wat wij denken. Niet verstandig om daar je motor in de buurt neer te zetten.

Tank stop Duitsland
Ik had het gevoel dat mijn balhoofd lagers wat speling hadden of dat mijn tassen los zaten omdat elke bocht meer op een achtkant leek dat op een goed genomen bocht. Dit bleek gewoon vermoeidheid het euvel heeft zich de volgende dag tenminste niet meer voor gedaan. Aangekomen bij het privé adres van de borden Zimmer, deed een alleraardigste jongedame open en stond ons, na van de schrik bekomen te zijn van twee motorduivels, ons te woord, maar helaas zij waren vol. Twee telefoontjes later had zij een adres voor ons gevonden, waarbij de route in het donker moeilijk uit te leggen was. De eigenaar was zo gastvrij om ons op te halen en is met zijn auto voor ons uitgereden. Schitterende locatie, een mooi huis en aardige mensen die om 21:00 uur nog wat eten voor ons gemaakt hebben. Als je een wandelaar bent of een motor tourrijder of van wintersport houdt maar rustig en prijsgunstig wil overnachten in een geweldig gebied moet je eens contact met deze mensen op nemen.

Familie Ketterer
Kienberg 55
A-4564 Klaus /Pyhrnbahn
Tel 0043 (0)7585/455
Mobiel 0043 (0)664 3416852

We hebben vandaag alleen maar goede wegen gereden inclusief het stuk binnendoor dat 2-baans was.

Tank stop Oostenrijk
enge parkeerplaats

Volgende blad
Vorig blad