Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 
Tweede dag van onze heenreis naar Turkije
grens kroatië servië
de grens Kroatië naar Servië. Bij bijna elke grens kilometers lange file van meest Turkse vrachtwagens

Zondagochtend weer mooi weer! Een beetje mistig maar voldoende uitzicht om wat foto's te maken van een waanzinnig mooi gebied.
Om ongeveer 8:00 uur vertrokken na de ketting in het vet gezet te hebben. Erg mooie route met veel tunnels en soms veel mist en dan wees de temperatuurmeter 8 graden aan brrrr. In de tunnels liep dat op tot 14. Mooi bochtenwerk dus we hebben ons niet altijd aan de snelheidslimiet gehouden. Moeten ze ook niet van die geweldige wegen maken. Later op de dag werd het ruim 25 graden, perfect weer op de motor. Richting Graz, Maribor en dan Zagreb. Kort voor Maribor de grens over naar Slovenië waar we geen enkel probleem hadden en al snel daarna de grens over naar Kroatië Ook hier geen enkel probleem, sterker nog, als motorrijder wordt je wat voorgetrokken.
In Slovenië op de binnendoor route die redelijk van kwaliteit was, is het mij opgevallen dat de mensen daar hun geld duidelijk in hun huizen steken. Zien er netjes uit, vaak vrijstaand, gestukadoord aan de buitenkant met een rood pannendak er op. De Auto's daarentegen zijn van modellen en bouwjaren die ik vaak niet herkende. Milieuvriendelijk waren ze ook lang niet altijd.
In Kroatie zijn de binnenwegen meestal goed, de auto's soms erg modern en groot, de huizen duidelijk minder.
In Kroatië rijd je grotendeels grote weg langs de zuidgrens met Bosnië. Grappig genoeg heet dit ook (of) weer de A3. Richting Beograd in Servië ongeveer 120 KM voor Beograd de grens over en hier een stempel in het paspoort gekregen, ook hier geen enkel probleem aan de grens. Tot Nis de E75 gevolgd daarna de twee baans route richting Sofia in Bulgarije. Veel tegenstellingen hier maar op de grote weg een zeer moderne infrastructuur met moderne tankstations waar je meestal ook kan eten. Je hebt dan niet de indruk dat je al zo ver van huis bent.nachting oostenrijk

nachting oostenrijk

nachting oostenrijk

mijn vfr
Hier boven: Wat fotoos van de overnachtingsplek in Oostenrijk.

tankstop slovenië

tankstop slovenië

tankstop slovenië
fille vrachtwagens


Bij de laatste tankstop van vandaag, nog langs de grote weg en uiteraard weer in het donker, hebben we vol trots naar de enorme lagen muggen gekeken op de motoren en vonden dat we die mee moesten nemen als souvenir, dus alleen het koplampglas schoon gemaakt en ons vizier. Motor bij de koffiebar gezet zodat we er zicht op hadden en aan een lekkere bak koffie. Even niet opgelet staat een man met ijver en trots op zijn werk onze motoren schoon te maken. Jammer!!!
Kort na deze tankstop nog geprobeerd een motorrijder met pech te helpen. Hij stond langs de kant in het donker dus flink in de ankers en teruggelopen. Hij bleek een gebroken ketting te hebben dus helaas niet te helpen door ons. Volgens mij heb je redelijk geluk als je ketting breekt en je zonder verdere schade langs de kant van de weg staat.
Het was al weer behoorlijk laat en dus tijd om te stoppen ook al omdat we niet in het donker in Bulgarije wilden rijden. Uiteindelijk ongeveer 35 KM voorbij Nis in de Nisava vallei een groot hotel gevonden maar vergane glorie. We waren de enige logees en telden totaal 5 man personeel. Kozijnen waren rot aan de onderkant en de bedden vochtig. De vraag om de motoren binnen te kunnen stallen werd wel erg letterlijk genomen. We stonden in een soort conferentie zaal met tafels en stoelen. Ondanks dat het al weer behoorlijk laat was, ca. 22:00 uur toch een broodmaaltijd gekregen. Maar goed dat we om ongeveer 14:00 uur een fatsoenlijke maaltijd hadden genomen.
Vandaag met een enkele uitzondering wederom goede wegen gereden Slovenië een paar 2 baans wegen
Het laatste stuk in Servia helaas in het donker met redelijke wegen in een mooie omgeving die we niet konden zien. Op de terugreis die ik alleen en gedeeltelijk per trein heb gedaan nog wat foto's genomen. Uit de trein vandaan.beetje mistig

nachting oostenrijk

Ahmet zijn NInja
Hier onder: Fotoos van een tankstop in Slovenië

tankstop slovenië

tankstop slovenië

tankstop slovenië

Volgende blad
Vorig blad