Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 
Vierde reisdag van de heen reis naar Turkije
Kawa dealer
Een Kawa dealer + Kawa met spiegel en een blije eigenaar

Dinsdagochtend / middag pas om 14:00 uur vertrokken uit Istanbul omdat we eerst op spiegel jacht zijn geweest voor Ahmet zijn Ninja, iets wat uiteindelijk gelukt is. Weer een stukje met meer avontuur dan alle KM ervoor. Hellingen in een nieuwbouw gebied met modder voor verkeerslichten zodat wegkomen bijna onmogelijk was terwijl de automobilisten al ongeduldig links en rechts voorbij gingen. Ook Ahmet wist niet precies waar hij moest zijn maar uiteindelijk bij de Kawasaki dealer aangekomen bleek de spiegel op voorraad. Alleen de werkplaats was ergens anders en de uitleg om er te komen was niet erg duidelijk. Een man op een scooter is toen voor ons uitgereden. Op zijn Turks tegen het verkeer in door de middenberm bij een voetgangers oversteekplaats waar onze "scooters" maar net tussendoor gingen. De reparatie was snel en vakkundig gebeurd.
Op weg naar Ankara! Geweldige weg die je als motorrijder graag en hard rijd. Mooie omgeving en een 6 baans weg die nooit rechtuit gaat. Nog even de weg verlaten om een stukje van de oude route te rijden en te eten in een karavanserai. Een gelegenheid die bekend was onder de vrachtwagenrijders.
Een karavanserai is trouwens een oude uitdrukking die ontstaan is in de periode dat handel per kameel vervoerd werd. Ze lagen dan ook een dag reizen per kameel uit elkaar. Ze bestonden uit een overnachtingsplek, de mogelijkheid om te eten en een marktje. Later werden ze gemoderniseerd en werden populair bij vrachtwagenchauffeurs.modern istanbul
Istanbul
Fotoos van modern Istanbul uit een mooi appartement.


Terug naar de grote weg staat Ahmet in het rechter tolpoortje een kaartje te trekken en een Roemeense vrachtwagen vond het nodig om met zeker 50 KM p uur langs hem heen door hetzelfde poortje te scheuren. Er bleef maar een paar cm over op het moment dat Ahmet weg wilde rijden. Dit was echt een near escape. Als hij een paar seconden eerder vertrokken was had zijn haar vast door de war gezeten, we hebben wel gespeculeerd en toen besloten het maar snel te vergeten.
Mijn koffers zaten op deze weg wel in de weg anders had ik Ahmet kunnen laten zien hoe je dit soort wegen kunt berijden. Ik heb het "maar" op een nette 170 KM/p u gehouden anders werd mijn motor wel erg onrustig. Ik ben Ahmet hier een half uur kwijt geweest, het werd hoog tijd om de Ninja uit te proberen. Hij had een grijns van oor tot oor maar zijn bochtenwerk kan nog steeds verbeterd worden. Besloten om toch nog maar een nacht samen door te brengen want het was uiteraard weer donker toen we Ankara inreden. Wat een verschil met het verkeer t.o.v Istanbul! Als je hier in de spits met twee Nederlandse kentekens rijdt werd er rekening mee gehouden dat je graag bij elkaar wilt blijven rijden.
Ahmet zijn broer had een voor hem bekend hotel geboekt. Eigenlijk wel decadent, vuil en onder de muggen maar alles werd voor ons boven gebracht, helm, koffers en rugzak. Super-de-luxe met alles erop en eraan. Er was ook wifi dus de laptop kon gratis aan het internet, daarom maar even mailtjes enz gelezen. Uiteraard nog even in de stad geweest om te eten.
Ik had me alleen wat ongerust gemaakt over de rekening van het hotel omdat ik niet op dit soort overnachtingen gerekend had. Ahmet deed ook nog een duit in het zakje door mij te vertellen dat het Hilton en Sheraton in Ankara meer dan € 200.- per nacht kosten. Moesten we uiteindelijk totaal 70 TL betalen, een lachertje dus. Was duidelijk en prijsje voor relaties.

modern istanbul

Volgende blad
vorig blad