Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 
De eerste dag van mijn terug reis uit Turkije


Zondag 7 oktober weer afscheid genomen van Mieke, haar vriendin en haar zus die we zaterdag opgehaald hadden van Antalya airport. Weer een afscheid met gemengde gevoelens. Zin in de trip maar geen zin om gedag te zeggen tegen onze buurtjes, familie, onze stek daar en Mieke. 
Ik ben deze keer langs de kust naar Antalya gereden en via Isparta Afyon Kütaha naar Adapazari gereden. Weer het probleem gehad van de "nieuwe wegen", ingereden scherp grind in een teer laag. Ik vind het helemaal niets. Begin langzaam het vertrouwen in het bochtenwerk te verliezen en er viel meer dan voldoende te sturen. De bedoeling was om veel eerder te stoppen maar ik kon geen overnachtingsplek vinden. Het is duidelijk een vrachtwagen route naar Istanbul dus wel eetgelegenheden maar overnachten doen die jongens in de vrachtwagen. Betekende dat ik weer in het donker tussen de vrachtwagen ingeklemd door een vuile streek ben gereden waar geen enkele mogelijkheid was om in te halen. Toen de drukte eenmaal over was bleek Adapazari nog 100 KM of zo weg was. Daar dan maar op gegokt. Mieke had inmiddels al een SMS gestuurd met waar zit je nu! Uiteindelijk in Adapazari in het Grand hotel overnacht. Op zich was het een mooie route maar daar heb ik niet veel van gezien doordat het volledig donker was met verschillende opbrekingen. Het intensieve vrachtverkeer na Kütahya en de vervuiling was een negatieve score. Ik ben lopend nog even Adapazari in geweest maar met mijn beste Turks verstaan ze me hier niet en zeker geen Engels of Duits. Viel ook niet mee om nog wat te eten te vinden en zeker geen McDonalds daar. Als er gegeten mag worden na zonsondergang gebeurd dat ook in hoog tempo, daarna is de dag in niet toeristengebieden afgesloten.
Wel internet in het Hotel dus de E-mails zijn weer bij gewerkt.Wat plaatjes van de Anatolische hoogvlakte, plat met bergen eromheen. Was wel even wennen alleen en je bent hier ook echt alleen.

Volgende blad
Vorig blad