Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 
Op zoek naar een plek en een makelaar
Taurusgebergte

Een plek vinden is een buikgevoel. Ik bedoel daarmee dat het gewoon goed moet voelen het is niet iets wat rationeel is.
Maak eerst uit wat de basis moet zijn of het een villa park, vrij of in de natuur moet zijn of een appartement. Belangrijk is dat je prettig en veilig voelt. Kijk naar bereikbaarheid en wat uiteindelijk de bedoeling van de plek, wordt het meer permanent of alleen een vakantie plek.
Ga daarna naar diverse locaties op vakantie en huur een auto om de omgeving te bekijken. Vervolgens met een makelaar kijken welke stukjes grond, villa's of appartementen te koop zijn.
Ik vond in eerste instantie een meer geïsoleerde plek in het Taurus gebergte perfect maar Mieke vond dat duidelijk minder en wilde meer onder de mensen wonen maar niet in de stad. Uiteindelijk iets gevonden aan de rand van Alanya waar we beide volledig tevreden mee konden zijn. Vergeet ook niet na te gaan wat het bestemmingsplan van de directe omgeving is.

Netwerken is het toverwoord. Als de plaats waar je neer wilt strijken ongeveer bepaalt is dan moet je gewoon overal vertellen wat je van plan bent. Je wilt niet weten in hoeveel kantoren en kantoortjes we gezeten hebben. Hoeveel huizen we gezien hebben in eerste instantie appartementen later villas. Langzaam kom je dan tot een keus wat je wilt en vooral met WIE.

 

Al-Active villa's

Het aantal waarschuwingen dat we gehad hebben zijn nog talrijker geweest dan het aantal gesprekken wat over dit onderwerp gevoerd hebben. En inderdaad wees heel voorzichtig. Toch ben ik overtuigd dat wij de juiste keus gemaakt hebben. Een klein stukje geschiedenis zonder namen te noemen hoe we bij  Al-active  terecht zijn gekomen. Nadat we voor ons zelf bepaalt hadden dat we over een paar jaar het aangekochte huis voor meer permanente bewoning wilde gebruiken dan alleen een vakantie woning werden de woon eisen ook anders. Zo zijn we uiteindelijk naar villa's gaan kijken met de restrictie dat het geheel nooit boven een bepaalt bedrag uit mocht komen.(dat was mei 2003) Dit budget is ontstaan door een simpele berekening wat je bezit en wat je maandelijks uit kan geven zonder al te veel in te leveren en hoeveel ruimte de hypotheek in Nederland geeft. 

Dan de eerste echte ervaring om een villa in een park te kopen. Zonder details te noemen anders word het erg herkenbaar. Na de eerste contacten hadden wij beide al snel het gevoel dat de makelaar wel erg graag geld wilde zien. Er zijn ons diverse aanlokkelijke aanbiedingen gedaan die met een redelijk hoge frequentie en enthousiasme voor gesteld werden. Om die reden weer naar Alanya afgereisd om zaken ter plaatsen te bekijken. Via het hier voor beschreven netwerk van mensen al snel gehoord waar de schoen wrong. We zijn daar ook onmiddellijk mee gestopt. Wel was duidelijk dat de visie van deze makelaar goed was. Klanten die in het verleden zaken gedaan hadden waren duidelijk meer dan tevreden. Alleen nu heeft hij zich ergens in verslikt zeg maar. Al snel zijn we met wat mensen in contact gekomen die uit deze firma zelf een Immobilien (makelaar bureau) aan het opstarten waren. 
De gegevens die we over deze mensen hebben gekregen geeft ons de overtuiging dat we een hele goede partner gevonden hebben. Geen communicatie probleem omdat er een Nederlander in dienst is en Ceyhan zelf goed Duits spreekt 

Kijk zelf eens op het web bij Al-active  of loop eens binnen in het kantoor in Alanya als je daar op vakantie bent.