Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 
kleine crises
Voor het eerst 24 uur per dag samen

Crises is overdreven maar het bleek niet vanzelf sprekend om van de ene dag op de andere met zijn tweeën 24 uur per dag achter één voordeur te leven.
Ik was duidelijk verkeerd begonnen. Ik als workaholic, was, de ons zelf beloofde vakantie van 2 weken, na 2 dagen al zat.
En ik ben met het achterstallig onderhoud van onze villa begonnen. 
Een Turkse vriendin met een bedrijf hier was helemaal blij dat we eindelijk in Turkije woonde. Ik / wij zijn daar twee middagen in de week gaan werken. Bovendien hadden we gasten voor een maand in huis. Toen ik in mijn enthousiasme ook nog de te korte ladder op een stapel pallets had gezet en dat niet helemaal goed ging hebben we even wat gekibbeld.
De details van de werkzaamheden en het ladder incident staan op ander plaatsen op de site beschreven.
Ik vond dat Mieke zich teveel met mij bemoeide, Mieke vond dat ik veel te langen dagen actief was en teveel dingen tegelijk wilde en gevaarlijk bezig was.
Onze gasten hebben als intermediair gediend en hebben ons emotionele dialogen van emotie ontdaan weer bij ons terug gelegd. De conclusie was dat ik niet meer op die mannier de ladder op moest en risico’s nemen. Tijd moest nemen voor de gasten, leuke dingen en de koffie. 

De werkzaamheden voor onze vriendin waren eenvoudigweg teveel voor dit moment. Ik heb aangegeven, dat ik het alleen deed om haar te helpen, maar ik het geen leuk werk vond. We hebben dan ook afscheid van deze werkzaam heden genomen wat weer emoties bij onze Turkse vriendin veroorzaakte. Kortom ik wat meer vrijheid en ben me meer als gepensioneerd gaan gedragen. De klussen konden wat langer duren. En in de loop van de maanden daarna begon ik te wennen dat de klok / planning ook anders kan. Bij lekker werk-weer ben ik aan het klussen, hebben we gasten Nemen we daar de tijd voor en koffie doen we met zijn tweeën in de zon. Dat was tenslotte één van de reden dat we hierheen zijn gekomen.
echtelijke ruzie
Deze afbeelding komt van Gesina_ter_Borch

Ik heb dit stukje ruim een jaar na deze "aan"/ "er" varing geschreven en ik leef nu een stuk rustiger. Vindt het nog steeds leuk om andere te helpen met de meest uiteenlopende zaken. Van een advies bij een gescheurd zwembad tot het na speuren van papierwerk bij aanschaf van onroerend goed of bij internet problemen, enz.
Klus graag maar doe dat geen dagen meer van 6:00 uur tot 21:00 uur. We hebben zeer regelmatig vrienden kinderen, kleinkinderen of familie over de vloer waar we dan de tijd voor nemen. Het is leuk om deze mensen de aandacht te geven waar ik in het verleden te weinig tijd voor had en ze uiteraard wat meer van Turkije te laten zien dan alleen strand en winkels.