Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 
een paar zaken die we mee gemaakt hebben
omgevallen tuinmuur
Een paar dingen, die we vanaf 2003 meegemaakt hebben.

Zoals elders te lezen is, was ons huis eind 2003 klaar. Vanaf die tijd een waanzinnige vakantie woning geweest met de gedachten om er ooit meer permanent te gaan wonen.

In volgorde van de tijd.

Tapu was snel geregeld.

Iskan heeft erg veel tijd, kantoortjes in en uit en volgens ons te veel geld gekost. Mieke was in deze procedure haar normaal tolerante gedrag even kwijt. Het heeft veel tijd van een aantal vakanties gekost. Op een gegeven moment was ze zelfs blij dat we naar huis gingen.

Pas daarna kon Water en Elektriciteit op naam gezet worden omdat het dan pas om een privé aansluiting gaat. De maandelijkse kosten werden ook lager dan de oorspronkelijke bouw aansluiting.
Hierbij hadden we de pech op de grens Oba en Cikcilli te wonen. Met als gevolg dat we weer veel kantoortjes bezocht hebben.
Daaraan gekoppeld de grond belasting waarvan we uiteindelijk hebben moeten bewijzen dat we die alle jaren betaald hadden. Dit had weer te maken met dat we ineens een nieuw aansluitnummer hadden en onze naam daar in vermeld stond in plaats van de naam van de bouwer.

Helaas 2 inbraken gehad. Waarschijnlijk een resultaat van veel bouwvolk in de omgeving en dat het huis veel onbeheerd en geïsoleerd stond. De eerste keer was in 2004 toen vrienden van ons het huis met veel plezier een paar maanden bewoond hadden. De dag voor hun terugreis is er in de nacht een raam geforceerd in de kamer. Ongelukkig was, dat hun bagage voor een deel ingepakt in de kamer stond. Er is toen een rugzak met al het papierwerk en geld mee genomen. Gelukkig was de rugzak al snel gevonden. Het geld was uiteraard weg.
Veel erger was dat het vertrouwen weg was. Ingebroken terwijl je een etage hoger ligt te slapen heeft behoorlijk impact. Het gevolg was dat deze vrienden lang niet meer in ons huis zijn geweest. Mieke zich zorgen maakten als we er waren. Ik heb een volledig inbraak alarm in Nederland gekocht en geïnstalleerd. Het alarm werd consequent ingeschakeld als we weg waren of naar bed gingen.
De volgende vakantie kwamen we tot de ongelukkige ontdekking, dat er weer was ingebroken. Aangezien er niet veel waardevols in huis stond en er kennelijk voldoende tijd was hebben ze al onze gordijnen, beddengoed en bestek meegenomen.
Was het Alarm dan niet afgegaan?
Zeker wel, maar dat hebben ze met geweld uit de muur getrokken en waarschijnlijk verdronken en meegenomen.

Nu werd het echt problematisch voor Mieke om zich hier veilig te voelen. Ik heb die vakantie voor een gedeelte gebruikt om de kunststof ramen en tuin deuren aan de binnen kant van staalwerk te voorzien dat bijna onzichtbaar was. Ik geloof niet in rekken aan de buitenkant voor de ramen omdat die simpel te verwijderen zijn en spuug lelijk. En ik wil in blijheid leven en niet in een gevangenis. Deze beveiliging in combinatie met het alarm heeft daarna nog drie pogingen tot inbraak verijdeld.
Voor mij was het belangrijkste dat Mieke weer vertrouwen had en rustig kon slapen.
Wat ook opvalt, is dat we nu veel meer interessante dingen in huis hebben maar dat er geen enkele poging meer gedaan word.
Volgens de politie is het criminele kringetje klein en wordt er veel "geluld". Waardoor het duidelijk is binnen deze kringen dat het zinloos is om een poging te doen.

omgevallen tuinmuur

Het is daarna rustig geweest tot 2008, maar eind 2008 water overlast. Als het hier regent, komt het vaak met bakken naar beneden. Ons huis staat op een lichte helling met de hoge kant aan de weg. Aan de drie overige kanten een muur om de tuin die aan de achterkant c.a drie meter hoog is omdat het gebied daarachter zoveel lager is. De muur stak c.a 50 cm boven onze tuin uit. September 2008 bij zware regens bleek de omgeving dat niet te kunnen verwerken. Gevolg is dat ons laantje, dat naar beneden loopt, een rivier wordt.
Zoveel water dat het bij ons met grote hoeveel heden over de zij tuinmuur en de oprit in kwam stromen. Ik heb nog geprobeerd een doorgang te forceren tussen een bouwkeet naast ons en de tuinmuur. Niet succesvol dus.
Ik was me net warm aan het douchen toen Mieke zei "nog één centimeter en dan loopt het water over de achter tuinmuur". Op dat moment klapte de gehele 10 meter brede en 3 meter hoge tuinmuur achterover. Nam nog een meter of 2 tuin mee en de bananen bomen.
Het water liep toen wel lekker vlot weg.