Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 
Onze plek toen en nu
onze plek in 2004
onze plek in 2004
onze plek in 2004
Onze plek in 2004

Hoe deze plek gevonden hebben vind je op andere pagina’s van deze site beschreven.

Het is het dorp Cikcilli geworden omdat het dorp zo goed als toerist vrij was. Redelijk oorspronkelijk met wat kleine industrie op de Turkse manier. Tussen de Turken wonen aan de rand van het dorp met veel groen om ons heen. Ons straatje was een pad waar 2 etages hoog gebouwd mocht worden de rest had bestemming groengebied. En dat 10 minuten fietsen bij Alanya vandaan. Dit leek ons perfect, een biertje kunnen drinken op een terras tussen de toeristen om daarna naar boven te fietsen (best pittig) naar ons Turkse dorp. Het dorp is nu zwaar gemoderniseerd met in de hoofdstraat verlichte tulpen en er is veel moderne hoogbouw gekomen. Jammer! Door de import van veel toeristen en het onbegrip van hen naar de Turkse gemeenschap heeft het voor ons niet makkelijker gemaakt om echt contact te leggen met de “echte” bewoners van dit dorp. Je moet je onderscheiden, laten weten dat je er “echt” woont. Scheelt ook een stuk in de prijzen, het is net Alanya geworden hier. Veel zaken tussen Turken en buitenlanders speelt geld een grote rol.

Dat oorspronkelijke beeld is helaas erg veranderd. De stad heeft ons ingehaald. In totaal staan aan ons laantje 2 villa’s en verder een paar blokken van 5 etages. Achter ons was een groot groen gebied, maar nu staan er c.a 35 gebouwen met totaal c.a 230 appartementen “Olive Citty”.
onze plek in 2011
onze plek in 2011
onze plek in 2011
En onze plek in 2014

Op zich is “Olive Citty" een mooi gebouwd complex en het meeste is verkocht aan Europeanen. Het deel dat direct achter ons ligt heeft 9 gebouwen en die appartementen worden verhuurd aan Turken.
Het Yabaci gedeelte is typisch zoon ommuurde compound waar je niet het gevoel hebt in Turkije te zijn.
Van de bouw hiervan hebben we erg veel overlast gehad. Het bouwverkeer reed letterlijk strak langs de achtertuin in een boog om ons huis en daarna voorlangs. Het resultaat is veel herrie, stof en weinig begrip voor onze klachten. Er waren meerdere in en uitgangen op het bouw terrein maar die werden nauwelijks gebruikt omdat dan de model woningen en hun zwembad stoffig zouden worden. Dat wij hier wonen heeft niet veel indruk gemaakt. Maar gelukkig was het met een paar maanden voltooid.

Tegen de tijd dat we met alles in en om het huis klaar zijn, is het achter terras met zwembad, voor een deel dicht gegroeid en ommuurd, zodat we weer enig privacy terug hebben.

Gezien het strakke budget waar me mee leven is het op dit moment Geen optie om te verkopen. Misschien, als alles klaar is, dat we gaan uitkijken naar een nieuwe plek.

Op dit moment kunnen accepteren wat er om ons heen gebeurd is, en dan blijft het een perfect huis en plek voor ons. We voelen ons er dan ook prima thuis en zijn er gelukkig.