Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
  Deze knop voor meer
Nieuwe tuinmuur met zwembad en pompkelder
graafmachine in de tuin
bewapening tuinmuur

In "meegemaakt" heeft u kunnen lezen dat door wateroverlast de tuinmuur aan de achterkant + 1 mtr tuin verdwenen.
In mei 2009 hebben we samen met een lokale aannemer een nieuwe tuinmuur met veel bewapening, versterkingen en veel beton gemaakt. De zijmuur hoger om te voorkomen dat het water binnen komt en de achtermuur lager zodat het direct weg kan lopen als het weer gebeurt. Later een aantal goten in de tuin ingewerkt met afvoer door de achtermuur zodat alles snel wordt afgevoerd. Er is toen ook de betonnen bak voor een zwembad met pompkelder gegoten. Doordat de pompkelder één geheel vormt met de achtermuur wordt het geheel stijver. Bovendien konden we nu goed in de achtertuin komen om het zwembad te realiseren.
bekisting tuinmuur
bekisting tuinmuur

Foto links boven: Dat zie je ook niet elke dag in je tuin.
Foto daaronder: Hier is al het nodige uitgegraven en wordt het betonijzer voor de fundering van de muur gevlochten
Foto rechtsboven: Hier is de fundering gegoten en staat een deel van de bekisting. Ook kun je de vorm van het zwembad reeds zien. Het hokje op de achtergrond wordt de pompkelder als deel van de muur verstijving

In maart 2010 als we deze plek meer permanent bewonen ben ik begonnen met het realiseren van riolering, terassen, zwembad en groot onderhoud aan het huis. Dit wordt op andere pagina's beschreven.

Bij aankomst in 2010 ben ik eerst begonnen het buiten stucwerk te repareren