Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
  hier vermeld ik wijzigingen op de site

Dit is allemaal van de oude site

21-01-11 update informatie toegevoegd
18-01-11 Navigatie aangepast zodat subverhalen rechtstreeks benaderbaar zijn.
17-01-11 Telefoon verhaal toegevoegd.
15-01-11 Verhaal werkzaamheden uitgebreid met teras \ regenwater roosters \ en schuur.
20-03-11 een weer pagina toegevoegd
25-03-11 Technische omschrijving van onze weerwaarnemingen
23-03-11 Op de start pagina wat linkjes toegevoegd
24-10-11 de pagina over de auto toegevoegd en de weer pagina loopt nu over de wunderground site 
07-01-12 De software van het weerstation aangepast betekend ook dat de weer pagina er nu anders uitziet. op de voorpagina en de weer pagina aangepaste links naar wunderground
12-01-12 Navigatie aangepast,. Op de start pagina's nu een knop "leven in turkije" die je naar de huidige periode brengt. 2 nieuwe pagina's over Nederlandse TV in Turkije en onze kleine crisses.
21-01-12 Pagina toegevoegd over hoe we ons huis verwarmen in de winter.
21-01-12 Begonnen om een deel van de site een Blog te maken.
30-01-12 Er staan 3 blog op de blog deel van de site. 
30-01-12 Aanpassingen aan de software van mijn weerstation en dit beschreven op de weer pagina en extremen toegevoegd aan de weertabel.
07-02-12 verder aan het expirimenteren met de software van mijn weer station. Op de weerpagina vindt je een link naar grafische voorstelling van de laatste 24 uur + zon en maan stand en 2 bar grafieken met een maand overzicht van neerslag en temperatuur.
17-06-12 Er staan inmiddels diverse blogs (5) 
17-06-12 De weerpagina is helemaal op zijn kop gezet. De algemene pagina heeft 2 scrollvelden. Één voor de tabel met gemeten weergegevens allemaal door WUHU gepubliceerd. Één met een overzicht van 6 Turkse en Europese steden. Als je naar de weer grafiek gaat heb je helaas een resolutie nodig van minimaal 900pixels in de hoogte. Deze paginaas hebben een afwijkende navigatie en er is een expiriment toe gevoegd hier. Er bestaat een grafiek pagina met globale warmte gemeten met een eigenbouw Pyranometer.
18-07-12 Weerpagina is nu in zijn definitieve vorm. Met de standaard knoppen kan naar grafieken, omschrijving techniek, omschrijving zelfbouw pyranometer genavigeerd worden.
18-07-12 Er bestaat nu een set met weergrafieken met een eigen navigatie knoppenset
25-09-12 Ben begonnen om de navigatie van alle werkzaamheden en klussen bij elkaar aan het zetten door dat er elke keer iets bij kwam was de logica wat vaag. In het hoofdstuk "leven in Turkije" bestaat nu een knop " klussen" met 8 sub knoppen.
Alle scrolleble paginaas nagelopen. Firefox en Chrome gaan daar anders mee om dan internet explorer. Hier voor aanpassingen gemaakt, zou nu beter moeten werken.
25-10-12 De hele site omgezet naar een nieuwe provider "antagonist" dat betekent dat er nu meer ruimte is en server scripting, Mysql, enz. Tot 1-1-13 zal de oude site nog bestaan met verwijzingen naar de nieuwe. Hierdoor heeft google en ander site's de tijd om hun linken veranderen Direct een gastenboek in PHP en Mysql gecrëerd zodat die nu spam vrij is en voledig geintergeerd in deze site.
15-12-12 Flink aan het hobbyen geweest. Ik had al gezegd dat de oude site opgeruimd zou worden. Dat is gebeurd. Door de nieuwe mogelijkheden een nieuwe weerpagina kunnen bouwen. De plaatjes zijn met php gegenereerd. Elke 2 minuten nieuw uitgelezen zonder dat de gehele pagina opnieuw opgebouwd moet worden is met javascripting gerealiseerd. Door deze benadering hoeven er geen “plaatjes”meer geupload worden. Er worden kleine csv file-tjes met weerdata geupload. 
04-03-13 doordat er steeds meer mobiele apparaten komen, neemt het aantal resoluties waarin gewerkt wordt ook enorm toe. Ook de internet explorers zijn divers. De site werkt nu met 3 verschillende formaten afhankelijk van de resolutie die gebruikt word. 
Van 800 x 600 en hoger ziet alles er goed uit. Kleinere resolutie worden met Java omgeleid naar een te bouwen www.mob.schooot.nl site. Dit is nog in een experimentele fase. Niet alle explorers konden een scrolleble gebied (<div>) in een scrolleble gebied aan. (gelaagd). Deze pagina's zijn nu uit elkaar getrokken. Hierdoor is de navigatie op enkele plaatsen aangepast.
26-07-13 Het lokale C progje van mijn weerstation aangepast. Waardoor nu de gemeten hoog waarden van vandaag van de globale straling ook bekent is. De actuele waar pagina aangepast zodat van alle hoog en laagom de dag waarden nu op de instrumenten zichtbaar zijn.
Ben al een tijdje aan het experimenteren om de instrumenten netjes elke 2 minuten te aktualiseren. Maar de chache van de verschillende explorerers werken niet gelijk. Weer wat Meta tags toegevoegd zodat internet explorer het nu beter zou moeten doen.
12 -08-13 "Yowindow" een mooi product om op een andere manier weer gegevens te vertonen. De weer gegevens van mijn weerstation worden gecombineerd met META data voor de vooruitzichten. Probleem in Turkije is dat de weerstations niet echt dicht bij elkaar liggen. Maar ik denk nu een redelijke betrouwbare yo pagina te hebben. 
Navigatie voor de weer pagina's veranderd. Alle weer pagina's staan in de navigatie bij elkaar en vanaf de " normale" pagina's kom je in die groep.
11-06-14 Ben regelmatig bezig met veranderingen en ik noteer ze niet altijd hier, dus nu maar even een overzicht. 
Op de Blog / verhalen pagina vind je van alle columns van mij op wereldwijzer de eerste paar zinnen en een link naar de bij behorende column. Op die pagina vind je ook een linkje naar de laatste column.
Aan wunderground.com lever ik o.a. mijn weer data. Als ruil mag ik dan hun voorspelling uitlezen en publiceren. Maar dat is een lastige omdat ze regelmatig wat aan hun layout veranderen en dan moet mijn PHP script aan gepast worden. Ik werk nu met een "include" script van Saratoga-Weather.org om de data op te halen. Uit dit script variabelen haal ik mijn layout. Dit lijkt redelijk te werken. Nadeel is dat er elke 30 minuten een cache geschreven word. Dit is om te zorgen dat er maximaal 1 x 30 minuten de forecast bij wunderground opgevraagt wordt. Het grote voordeel is dat er erg veel mensen dit script gebruiken en de support bij Saratgo snel is. Als er nu weer veranderingen zijn zijn deze jongens razend snel met een aanpassing. 
Als je mijn weer pagina oproept kan het zijn dat die cache eerst geschreven word en dan kan het 3 tot 4 seconden duren voor de pagina op het scherm verschijnt. Dit vond ik mateloos iritant. Ik heb nu mijn php forecast pagina los gemaakt en roep die met een stukje java op in de weerpagina. Nu verschijnt deze pagina onmiddelijk op je scherm maar kan het zijn dat het gedeelte met de weersvoorspellingen 3 seconden later komt.
23-09-14 Ik ben langzaam begonnen om de site flash vrij te maken en hem nog veel flexibeler te maken met diverse resoluties. Het eerste wat zichtbaar is het wunderground logo op de voorpagina met wat weer informatie is verdwenen en vervangen door een eigen dynamisch logo. de bedoeling is uiteindelijk dat alles op alle soorten apparaten te zien is. Alles zal langzaam in HTML 5 en CSS 3 en wat Java gebouwd worden.

Hieronder van de site waar je nu naar kijkt

01-01-15 op de yowindows pagina na is alles flash vrij en schaalbaar van 600 px breed en hoger. De lengte word in stappen van 100 px bepaald. Er zijn een paar pagina's die niet werken in IE8 of ouder deze worden omgeleid.
24-03-15 Ben begonnen om de site reactive te maken. Stylesheets en plan is klaar. de index pagina is ook klaar. In de komende week zullen de andere pagina's gebeuren. Weet nog niet hoe ik dat bij de flipboek pagina's moet oplossen. De eerste test laat zien dat bij redelijk moderne browsers je tot een resulutie terug kunt van 320 Hor. (oude telefoons)
29-03-15 Menu voor lage resoluties aangepast. Huidige menu wordt bij kleiner dan 540 Horiz onderdrukt en dan komt er een nieuw menu beter geschikt voor kleine resoluties. Nog enig pagina's reactive gemaakt.
13-04-15 Volgens mij heb ik alle bladzijde gehad op die met een flipboek na, moet daarmee nog puzzelen
16-04-15 Besloten om de flipboek pagina's onder een resolutie van 540 in tweeen te knippen en onder elkaar te zetten ik vind het niet de meest fraaie oplossing misschien bedenk ik nog iets anders De site is nu geheel reactieve en werkt van een 320 320 resolutie naar heel groot
24-06-15 Nieuws pagina met Turks nieuws toegevoegd. Het Is een RSS feed van "Zaman vandaag" en "Turks nieuws". Te vinden onder de knop "Blog & Nieuws"
04-07-15 De hoogte van het scroll middengedeelte werd tot nu toe door javascript en CSS geregeld. Ik gebruikte hiervoor de scherm resolutie. Ben wat aan het spelen geweest en nu word de lengte van de browser window door puur CSS3 bepaald. Nadeel is dat IE8 daardoor niet meer gesupport wordt. Opgelost door met java voor IE8 de oude manier te gebruiken. Er zijn wel enige beperkingen in de minimum resoluties met IE8 is de site niet echt reactief. Als er IE8 gebruikt word zonder java heb ik gekozen voor een vaste hoogte van 500-px in het midden gedeelte
04-08-15 Ikamet aanvraag proceduren aan gepast op de huidige stand van zaken en op basis van eigen ervaring te vinden
28-08-15 Een pagina onder "Blogs & Nieuws" toegevoegd met voorbeeld foto's van een aantal van mijn Picasa webalbums. De foto's hebben hyperlinken en de albums zijn openbaar
27-01-16 Nieuwe hobby! Flightaware. De knop "Mijn weerstation" is geworden "mijn hobby's" Hier vind je 2 pagina's "vliegtuigspotten" en "FlightAware"
20-08-16 De ikamet (verblijfsvergunning Turkije) aangepast aan de stand van 2016 https://www.schooot.nl/tekstikamet.htm
01-05-17 Helaas is de oude "Zaman" verdwenen zodat ik daar geen RSS feed meer vandaan kan halen. Ik heb nu "Google news gefilterd op Turkije" daarvoor in de plaats gezet. Was verrast dat het mag zolang je bronvermelding doet van Google en waarvandaan het nieuws komt. De eerste is bovenin gerealiseerd de nieuws bron vindt je in de titel boven de betreffende headline's
https://schooot.nl/turksnieuws.php
07-05-17
"Mail ons" en "gasten boek" van reCAPTCHA voor zien i.v.m de vele onzin die bij mij binnen kwam. Kleuren schema's over de site aangapast.
01-12-17 de laatste wijziging en evaring om een verblijfsvergunning aan te vragen verwerkt.
https://schooot.nl/tekstikamet.htm
25-12=17 Kleine aanpassingen aan de vormgeving. Vlat het meest op dat de knoppen nu afgeronden hoeken heeft.
24-01-18 Mijzelf een uitdaging gegeven. Een voledig html/css3 foto slideralbums in een 100% resposive iframe zonder enige vorm van scripting.. Betekend dat op 1 pagina meerdere albums gekozen kunnen worden. Ben nog bezig de albums te vullen. Hier de pagina
05-05-18 De eerste pagina van de nieuwe foto albums veranderd. Er is nu een soort hoofd album met tumnails waar je doorheen kunt bladeren.
06-05-18
Bij de weersvooruitzichten UV index clear sky verwachting toegevoegt klik
02-08-18Minimale aanpassingen over ikamet aanvraag procedure
23-11-19 2019 Aanpassingen over ikamet aanvraag procedure
01-01-21 Weer in steden werkte niet meer omdat Wunderground dat niet meer suport. Ik haal de weerstickers nu bij booked.net weer in 12 steden
08-06-2022 De totale website opgeruimd, we zijn vertrokken uit Turkije