Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
  Wijzigingen op deze site en de basis opbouw daarvan
Deze site is resposive van af een resolutie van 200 x 200 pixels tot oneindig groot te bekijken. In de praktijk zullen de grenzen ergens tussen 350 x 600 (kleine telefoon) en 1920 x 1080 liggen (groot scherm) liggen. Is de resolutie in de breedte onder de 450 pixels, komt er een mobiel menu beschikbaar i.p.v het “knoppen” menu aan de bovenkant. Ook de achtergrond en zijbalken verdwijnen dan. Je zult zien dat bij sommige telefoons dit veranderd als het scherm in de breedte gebruikt. Dit resposive gedrag heb ik met HTML 5 en CSS gerealiseerd. “Bijna” de gehele site is met 2 kolommen opgebouwd, ik vond dat er beter uitzien bij grotere resoluties. Die kolommen komen onder elkaar te staan als de resolutie in de breedte minder dan 450 pixels komt. Foto’s en tekst blijven op die manier goed leesbaar.

De weer instrumenten worden met PHP server scripting “gebouwd”. Als lokaal java script is toegestaan (meestal) dan worden de instrumenten elke 2 minuten opnieuw “opgehaald. Op deze manier kan de pagina op het scherm blijven en worden toch de actueel gemeten waarden getoont. Ook de tabel met weer gegevens wordt met java ververst.

Elke dag in de week heeft een eigen achtergrond, dit zijn foto's uit onze reizen in Turkije

De nieuws pagina is grotendeels met PHP gerealiseerd. In PHP wordt met een Query nieuws regels en linkjes uit een MYSQL database “gelezen” en op de pagina “geschreven”. De database wordt met een cronjob, met een in PHP geschreven RSS reader, elke 2 uur opnieuw "gevult" met het geselecteerde nieuws en schrijft dan 20 gevonden nieuws items per kolom in de database, totaal dus 40 nieuws items.

Om onnodig werk te voorkomen zijn alle pagina’s “verbonden” met een template. Dat betekend als ik iets aan de lay-out of menu structuur verander dat ik dat in die template doe. Als de wijzigingen in de template bewaard worden, gaan die wijzigingen ook naar alle verbonden pagina’s.
11-09-2023:
De temperatuur / vocht sensor en tevens data hub hing op een onverwarmde muur onder een dakgoot beschermt tegen regen en in de schaduw (dacht ik). Maar nu de dagen korter worden en de zon lager staat bleek dat niet waar. Rond 18:00 uur hing deze sensor in de avond zon en registreerde daardoor dagelijks een temperatuur piek. Hij hangt nu net om de hoek en de gehele dag in de schaduw.