Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 
Waarom naar Turkije?

 

Ataturk
Een paar dingen over Turkije die eigelijk algemeen bekend zouden moeten zijn.
Het verhaal Ataturk 1881-1938 (vader van Turkije) kijk eens op internet
Als resultaat van hem kiesrecht ook voor vrouwen sinds 1927 in Turkije. Nederland 1919 maar b.v Canada 1960 en Zwitserland 1971. Scholing voor iedereen met gelijke rechten voor meisjes en jongens. Geen hoofddoekjes maar wel uniformen om geen verschillen te hebben. Strikte scheiding van religie en staat sinds 1923 is ook door Ataturk gerealiseerd.

De recente politieke ontwikkelingen vind ik minder. De huidige president en minister-president zijn duidelijk geen secularisten. Daar heb ik begrip voor, maar ik vind dat de democratische beginselen ook fors aangetast worden.

cappadociƫ
Verder heeft het land een rijke geschiedenis wat zichtbaar is op vele plekken. Ook delen van het oude testament hebben zich in Turkije af gespeelt b.v. enkele van de reizen van Paulus. Cappadocië o.a. een stukje christelijke geschiedenis van recenter datum. Veel volkeren hebben in Turkije geleefd waaronder de Grieken en Romeinen die veel van onze geschiedenis geschreven hebben. Door veel te praten en te luisteren bleek dat veel verhalen uit de Koran verbazingwekkend veel lijken op verhalen uit de Bijbel.
Dan nog de enorme gastvrijheid het klimaat dan lijkt de keus logisch om daar veel meer tijd door te willen brengen.