Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
 

Waarom naar Turkije? (2000)

Ik ben altijd een workaholic geweest. Mijn werk was mijn hobby waardoor ook mijn valkuil. Heel veel uren en heel veel KM per jaar. Rond mn 59’ste samen met Mieke besloten om er een streep onder te zetten. We hadden in 2003 al een villaatje in Turkije gebouwd en in 2010 zijn we er meer permanent gaan wonen.

Waarom Turkije?
Mieke heeft mij in 2000 overtuigt om voor onze huwelijksreis naar Turkije te gaan. Voor mij de eerste keer en ik had mij nooit in de geschiedenis en cultuur van dat land verdiept.
Dat laatste is ingehaald in die vakantie. We troffen een Belgische / Turkse gids bij één van de eerste geboekte tripje en het klikte.
We hebben heel veel van deze man geleerd bij menig reisje, avondje en glaasje wijn. Zo ben ik geïnteresseerd geraakt en steeds meer over Turkije gaan lezen.
Zo leerde ik o.a. dat een aantal oudtestamentische verhalen in het 2 stromen gebied (de Eufraat en Tigris) Mesopotamië af hebben gespeeld. Alexander de Grote een groot krijgsheer heeft veel voetstappen (en nazaat) in Turkije achtergelaten,
Cappadocië een gebied miljoenen jaren geleden ontstaan door vulkanen en in meer recente geschiedenis een habitat voor vele groepen mensen en ook een vlucht oord voor vele, o.a vroeg christene, veel opgravingen zoals Gobekli tepe (navelberg) een paar duizend jaar ouder dan de piramides
Zo kan ik nog even doorgaan, zoveel geschiedenis, zoon mooi land om te bereizen en nog op veel plaatsen oorspronkelijk waardoor er dan weer heerlijke mensen wonen. Mensen die nog interesse in elkaar hebben en altijd tijd voor je bij een kop thee hebben.

Dus in 2002 rond gekeken, bepaald wat we konden investeren en uiteindelijk hebben we een villaatje ontworpen, een stukje grond gekocht en enkele maanden later hadden we een 2e thuis in een dorp Cikcilli, nog onontdekt waardoor we door de lokalen nieuwsgierig benadert werden maar later geaccepteerd.
Een uiting daarvan was dat we tijdens het offerfeest een mooi stuk vlees van de geslachte koe van de buren kregen aangeboden.

Uiteindelijk in 2010 alles in Nederland verkocht, een klein huisje gekocht en op mn 60’ste vertrokken om vele maanden per jaar in ons nieuwe huisje te gaan wonen.

uitzicht
vila

impressie van de "onze vila kort na de oplevering 2003"

omgeving

en hier iets uit de omgeving